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Registros recuperados : 125 | |
1. | | VÁZQUEZ, D. Aptitud industrial de trigo. Montevideo (Uruguay): INIA, 2009. 46 p. (INIA Serie Técnica ; 177)Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres. |
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3. | | VÁZQUEZ, D. Calidad de trigo. In: PROYECTO REGIONAL TRIGO; DÍAZ, R. (Coord.). Principales logros y avances: [países del Cono Sur]. Montevideo, UY: INIA/IICA/PROCISUR/INIA ES/CIMMYT, 2010. p. 27-30.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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6. | | VÁZQUEZ, D. Introducción a la calidad panadera del trigo. ln: Jornada Cultivos de Invierno, 1997 : La Estanzuela [Memorias]. Montevideo (Uruguay): INIA, 1997. p.32-34. (INIA Serie Actividades de Difusión; 125). Participaron : Programa Nacional de Cultivos de Invierno y Programa Nacional de Evaluacion de Cultivares.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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13. | | VÁZQUEZ, D. El trigo nuestro de cada día. [Presentación Oral]. In Seminario Latinoamericano y del Caribe de Ciencia y Tecnología de los Alimentos, 19º.; Jornadas Uruguayas de Ciencia y Tecnología de Alimentos,11º.,7-10 de agosto de 2016 , Pocitos, Montevideo, Uruguay.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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14. | | RUSSO, M.; VÁZQUEZ, D. Caracterización nutricional y en compuestos bioactivos de trigo en Uruguay: variabilidad en genotipos y ambiente. [Poster]. In: German, S.; Quincke, M.; Vázquez, D.; Castro, M.; Pereyra, S.; Silva, P.; García, A. (Eds.). Seminario Internacional "1914-2014: Un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela". Montevideo (UY): INIA, 2018. p. 258. (INIA Serie Técnica; 241).Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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15. | | RUSSO, M.; VÁZQUEZ, D. Caracterización nutricional y en compuestos bioactivos de trigo en Uruguay: variabilidad en genotipos y ambientes. In: SEMINARIO INTERNACIONAL DE TRIGO, 2014, La Estanzuela, Colonia, UY. GERMÁN, S., et al. (Org.). 1914-2014, un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela: un valioso legado para el futuro: posters; resúmenes. La Estanzuela, Colonia, UY: INIA, 2014. p. 74.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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18. | | VÁZQUEZ, D.; CASTRO, M. Mejoramiento para calidad estable en ambientes variables. In: German, S.; Quincke, M.; Vázquez, D.; Castro, M.; Pereyra, S.; Silva, P.; García, A. (Eds.). Seminario Internacional "1914-2014: Un siglo de mejoramiento de trigo en La Estanzuela". Montevideo (UY): INIA, 2018. p. 212-220. (INIA Serie Técnica; 241).Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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20. | | CASTRO, M.; VÁZQUEZ, D. II. Evaluación de cultivares de trigo: calidad industrial. In: Resultados experimentales de la evaluación nacional de cultivares de trigo calidad industrial: período 2017. La Estanzuela (UY): INIA; INASE, 2018. p. 3-10. Editado por el Equipo de Evaluación de Cultivares. Impreso por Unidad de Comunicación y Transferencia de Tecnología INIA La Estanzuela. Convenio INASE-INIA.Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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Registros recuperados : 125 | |
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Las Brujas. |
Fecha actual : |
05/11/2021 |
Actualizado : |
05/11/2021 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
DE BARBIERI, I.; VIÑOLES, C.; MONTOSSI, F.; LUZARDO, S.; CIAPPESONI, G. |
Afiliación : |
LUIS IGNACIO DE BARBIERI ETCHEBERRY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CAROLINA VIÑOLES GIL, Polo Agroforestal, Estación Experimental Bernardo Rosengurtt, Universidad de la República, Ruta 26 km 408, 37000 Cerro Largo, Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARLOS GABRIEL CIAPPESONI SCARONE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Productive and reproductive consequences of crossbreeding Dohne Merino with Corriedale in Uruguayan sheep production systems. |
Fecha de publicación : |
2021 |
Fuente / Imprenta : |
Animal Production Science, 2021. doi: https://doi.org/10.1071/AN20490 |
ISSN : |
1836-0939 (print); 1836-5787 (electronic) |
DOI : |
10.1071/AN20490 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 27 August 2020; Accepted 26 July 2021; Published 4 November 2021.
Handling Editor: Suzanne Mortimer. Funding information: This project (Project CL_04_00) was funded by INIA.
Corresponding author: I. De Barbieri, Ruta 5 km 386, TBO, Uruguay. Email: idebarbieri@inia.org.uy |
Contenido : |
ABSTRACT. - Context. For extensive production systems, crossbreeding may be a tool that can be used to achieve production of quality wool and meat to suit market specifications. Aims. To evaluate two levels of crossbreeding of Dohne Merino (DM) sires with Corriedale (C) ewes on productive and reproductive traits of the crossbreed progeny in comparison with purebred C progeny. Methods. Two studies using three genotypes ? 100% C (100C), 50% DM × 50% C (50DM) and 75% DM × 25% C (75DM) ? were carried out. In Study 1, growth, wool production and nematode resistance were evaluated (n = 1652). In wethers, carcass weight, subcutaneous tissue thickness, weight of high value cuts, meat shear force and fresh meat colour were also evaluated. Before first mating, the presence and number of corpus luteum was recorded to evaluate puberty and ovulation rate, respectively, in 380 18-month-old hoggets. In Study 2, fertility, prolificacy and lambing percentages were measured in 382 ewes.
Aims: To evaluate two levels of crossbreeding of Dohne Merino (DM) sires with Corriedale (C) ewes on productive and reproductive traits of the crossbreed progeny in comparison with purebred C progeny.
© 2021 The Author(s) (or their employer(s)). Published by CSIRO Publishing |
Palabras claves : |
Crossbreeding parameters; Dohne Merino; Fertility; Fibre diameter; Fleece weight; Lamb meat; Puberty. |
Thesagro : |
CORRIEDALE. |
Asunto categoría : |
L10 Genética y mejoramiento animal |
Marc : |
LEADER 02466naa a2200301 a 4500 001 1062513 005 2021-11-05 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1836-0939 (print); 1836-5787 (electronic) 024 7 $a10.1071/AN20490$2DOI 100 1 $aDE BARBIERI, I. 245 $aProductive and reproductive consequences of crossbreeding Dohne Merino with Corriedale in Uruguayan sheep production systems.$h[electronic resource] 260 $c2021 500 $aArticle history: Received 27 August 2020; Accepted 26 July 2021; Published 4 November 2021. Handling Editor: Suzanne Mortimer. Funding information: This project (Project CL_04_00) was funded by INIA. Corresponding author: I. De Barbieri, Ruta 5 km 386, TBO, Uruguay. Email: idebarbieri@inia.org.uy 520 $aABSTRACT. - Context. For extensive production systems, crossbreeding may be a tool that can be used to achieve production of quality wool and meat to suit market specifications. Aims. To evaluate two levels of crossbreeding of Dohne Merino (DM) sires with Corriedale (C) ewes on productive and reproductive traits of the crossbreed progeny in comparison with purebred C progeny. Methods. Two studies using three genotypes ? 100% C (100C), 50% DM × 50% C (50DM) and 75% DM × 25% C (75DM) ? were carried out. In Study 1, growth, wool production and nematode resistance were evaluated (n = 1652). In wethers, carcass weight, subcutaneous tissue thickness, weight of high value cuts, meat shear force and fresh meat colour were also evaluated. Before first mating, the presence and number of corpus luteum was recorded to evaluate puberty and ovulation rate, respectively, in 380 18-month-old hoggets. In Study 2, fertility, prolificacy and lambing percentages were measured in 382 ewes. Aims: To evaluate two levels of crossbreeding of Dohne Merino (DM) sires with Corriedale (C) ewes on productive and reproductive traits of the crossbreed progeny in comparison with purebred C progeny. © 2021 The Author(s) (or their employer(s)). Published by CSIRO Publishing 650 $aCORRIEDALE 653 $aCrossbreeding parameters 653 $aDohne Merino 653 $aFertility 653 $aFibre diameter 653 $aFleece weight 653 $aLamb meat 653 $aPuberty 700 1 $aVIÑOLES, C. 700 1 $aMONTOSSI, F. 700 1 $aLUZARDO, S. 700 1 $aCIAPPESONI, G. 773 $tAnimal Production Science, 2021. doi: https://doi.org/10.1071/AN20490
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